2013

Falkenbergs kommun har slutit avtal med Telia som kommer att äga det nya fibernätet. Det är då Telia som tar betalt för hushållens anslutning. Men det är öppet för alla andra operatörer. Även enskilda fiberföreningar kan ha nytta av avtalet genom att få hjälp med anslutningspunkt och eventuellt övertagande.

För företag innehåller avtalet regler om att det skapas bredbandszoner där företag kan ansluta sig till ett fast pris. Mer och fördjupad information presenteras på kommunens hemsida www.falkenberg.se längre fram.

Styrelsen för Vessige Fiberförening kommer att ha möte den 21 oktober.  Vi hoppas att kunna ge er mer information efter det.

Under tiden är det fritt fram att göra en icke bindande intresseanmälan på kommunens hemsida här >>

Vi har idag svar från över 300 och 280 vill vara med  ca 90 i samhället och 190 utanför

Denna veckan postar vi ut ett påminnelse brev till de som inte svarat på det första utskicket.

Det har varit möte mellan fiberföreningarna i Falkenbergskommun och efter det så har vi i Vessige tänkt fortsätta med vår tanke att bygga i hela Vessige församling, även om kommunen startat ett bolag.

Efter sommaren kommer vi göra en projektering för att se hur ett nät skulle kunna se ut och möjligen vad en anslutning skulle kosta.

Vi fortsätter räkna med att kunna bygga 2015. Det kan låta långt borta, men det är mycket jobb som skall göras innan vi är där och det behövs många hjälpande händer och huvuden för att kunna genomföra det.

Välkommen att höra av dig till oss om du vill och har möjlighet att stötta oss med din kunskap.

Ordf. Ulf Jhansson
Mail: ulf.774070@telia.com
Etiketter: aktuellt

Nu bör alla fastighetsägare i Vessigebro ha fått vår broschyr. Ni som inte har fått den kan läsa om projektet och föreningen här på vår hemsida. Det går även att läsa och skriva ut  broschyren samt anmälningsformuläret i PDF format. Ni hittar dessa i högerspalten här eller på sindan "Anmälan" där ni kan läsa broschyren direkt på skärmen.

Medlemskapet visar att du önskar ansluta din/dina fastighet/-er till fibernätet. Som medlem har du rösträtt på kommande årsmöte.

Projektet kommer endast att genomföras om tillräckligt många svarar att de vill ansluta sin fastighet.

Anmäl er gärna så fort som möjligt!

Insatsen är 100 kr per fastighet.

Medlemsavgiften för 2013 är 150 kr per fastighet.

250 kr betalas senast 2013-04-30 till Bankgiro nr 140-7089.

Ange ditt namn & fastighetsbeteckning i meddelande så att vi

kan identifiera vem som betalt.

Använd anmälningsblanketten! En fastighet per anmälningsblankett!

OBS! Vi ber dig skicka in blanketten även om du väljer att inte ansluta din fastighet. Det är viktigt att vi får en bekräftelse på att alla fastighetsägare har fått möjlighet att ta ställning till detta erbjudande.

Är det något ni undrar över så är ni varmt välkomna att kontakta oss.

Nästa informationsmöte

Måndagen den 15 april kl. 19.00 är du välkommen till Ätrasalen i Vessigebro på informationsmöte. Vi bjuder på fika.

Adress: Allevägen 9

Välkommen!